L’autocar d’Hazte Oír que demana la derogació de la llei de gènere, posa rumb a Barcelona. El vehicle defensa que la violència de gènere és, en realitat, “violència domèstica”, i afirma que dir el contrari “discrimina l’home”. Davant d’aquest missatge, la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha demanat que no es contribueixi a fer més gran aquest missatge. “L’estratègia d’Hazte Oír és ben coneguda, treballen amb la provocació per guanyar visibilitat, el millor que podem fer és ignorar-los i no donar-los tant d’espai“, ha dit.

Pérez no ha volgut especificar si el consistori en permetrà l’entrada o no a Barcelona. Ha explicat que els esforços s’han de centrar, per contra, en aconseguir que la setmana de mobilitzacions sigui tot un èxit. “Ve una setmana molt potent i hem d’estar reivindicant i fent d’aquesta ciutat un referent de la mobilització feminista”, ha dit la regidora de Feminismes i LGTBI.

Es tracta d’un canvi de resposta del consistori respecte als altres intents de l’autocar d’Hazte Oír d’entrar a la ciutat. Al febrer del 2017 l’organització va anunciar que vindria a Barcelona i l’Ajuntament va avisar que els podria imposar una multa de 3.000 euros si ho intentaven. En aquell moment, la regidora de Feminismes fins i tot va enviar un missatge contundents a través del seu compte de Twitter.

L’any següent, Hazte Oír va mostrar la intenció d’entrar de nou a Barcelona. I, un cop més, l’Ajuntament va negar l’entrada del vehicle.