Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat una banda d’atracadors de bancs coneguda com els Germans Dalton. S’han detingut 13 persones, a qui s’atribueix atracaments a dues entitats bancàries, una a Barcelona i l’altra a Marbella. Els agents han recuperat gairebé 56.000 euros en efectiu i tres rellotges de luxe valorats en 118.000 euros. A la vegada van intervenir 18 grams de cocaïna, tres pistoles i dos revòlvers, 32 telèfons mòbils, quatre vehicles i tres motocicletes.

El “modus operandi”

El grup actuava quan el banc estava tancat al públic. Els atracadors, que portaven armes de foc, esperaven que arribessin els treballadors de l’oficina, els lligaven i els emmordassaven fins que s’obria la caixa forta.

La investigació es va iniciar l’any passat i es va determinar que pel tipus d’actuació es tractava del mateix grup que havia comès l’atracament a la Ciutat Comtal i també a la ciutat malaguenya. A la vegada se sospitava que el grup criminal tenia previst un nou atracament.

L’operació també ha destapat un entramat de blanqueig de capital. Els detinguts van passar a disposició policial aquest dimecres a Marbella.