L’Escola Emili Juncadella, a Navas, ha guanyat un espai a l’entrada del centre. L’Ajuntament ha reconvertit una part de la calçada, on estacionaven vehicles, en una zona d’estada habilitada per facilitar la sortida dels alumnes. Per fer-ho, s’ha pintat de verd i blau el paviment i s’hi han instal·lat tres jardineres, diversos bancs i una rampa.

El nou accés de l’escola, de 150 metres quadrats, també està tancat al trànsit per unes tanques com a mesura de seguretat.

Espai guanyat a la calçada

L’actuació s’ha fet amb un pressupost de 30.000 euros i ha estat una petició de l’AMPA del centre. Les famílies tenen ara més espai per esperar els infants a la sortida de l’escola. “Abans havíem d’estar a la porta tots els pares i a l’hora de sortir era molt difícil buscar-ne el teu”, explica Miriam Bizarro”. La mesura és important sobretot tenint en compte que, cada dia, surten de l’escola uns 230 alumnes i tots ho fan per una única porta. Enric Serra, director d’Espai Públic de Sant Andreu, explica que l’escola “tenia una sortida molt estreta i realment es beneficiaran molt d’aquest espai”.

Iniciatives similars a l’Eixample

L’actuació que s’ha fet a la porta de l’Escola Emili Juncadella és única a Sant Andreu, però no a la ciutat. Hi ha iniciatives similars en algunes zones de l’Eixample, on els xamfrans faciliten la possibilitat de guanyar espai a la calçada per fer-hi accessos més amplis i segurs als centres escolars. Serra reconeix que a Sant Andreu “tenim poques cantonades del tipus de l’Eixample”, però no descarta que es puguin fer més actuacions com aquesta, tot i que, “de moment, no tenim altres peticions al districte”.