El Mobile World Congress genera cada vegada menys residus durant els dies de la fira de telefonia mòbil. L’Ajuntament ha detectat que, amb el pas dels anys, les empreses expositores aposten més per materials reciclables per construir els estands on, durant quatre dies, presenten les novetats tecnològiques del mercat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Un Mobile World Congress de rècord: 109.000 assistents” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/ciencia-i-tecnologia/assistents-mobile-world-congress-2019-record/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

El regidor de Turisme, Agustí Colom, s’ha mostrat satisfet per aquesta tendència. Ho atribueix, entre altres coses, al procés d’afavorir la reducció de residus impulsat per Fira de Barcelona, la GSMA, l’Ajuntament de Barcelona i també el de l’Hospitalet. Des de fa quatre anys, part del material que es desmunta del MWC es destina a entitats i equipaments per tal de donar-los una segona vida. Per exemple, van a parar a entitats socials com la fundació Formació i Treball, encarregada de recollir aquest material, o a les coordinadores de la Festa Major de Gràcia, la Festa Major de Sants i la Festa Major de Can Batlló.

Fusta, moqueta i mobles per reutilitzar

De les 30 tones de residus que es calcula recollir, 20 són principalment taulons de fusta o moqueta i les 10 restants, mobiliari com taules i cadires. S’emmagatzemaran en una nau municipal per repartir-les després a les entitats socials, veïnals o escoles que les han sol·licitat amb antelació.

Segons Agustí Colom, aquells objectes d’ús domèstic aniran destinats a famílies amb necessitats.