La noia de 13 anys que dimarts passat va ser víctima d’un atac islamòfob i racista al metro ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra. La víctima, que és menor d’edat, ha anat a la comissaria acompanyada de la seva família. Volen que l’agressió no quedi impune i, per això, han explicat que també denunciaran els fets a l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona.

La noia té por d’anar pel carrer

La noia ha explicat a betevé que l’agressió va passar quan marxava cap a casa en metro, en sortir de l’institut. Quan es trobava dins d’un vagó de l’L2, a Bac de Roda, una dona la va increpar i insultar perquè vestia amb un mocador. Segons explica, li va dir “mora de merda” i que tornés al seu país. En aquell moment no va saber com reaccionar, tot i que alguns passatgers que van presenciar l’escena li van demanar que no en fes cas. Assegura que va marxar cap a casa en estat de xoc, i que des de llavors sent molta inseguretat quan camina pel carrer per por de tornar a ser víctima d’una altra agressió.

El seu germà Ahmed Nasser el Alaoui, que és qui va denunciar els fets a les xarxes socials, critica que s’estiguin normalitzant les agressions, tant homòfobes com racistes, i assegura que han volgut presentar denúncia perquè no quedin impunes.

Gravar agressions amb mòbil i tenir contacte dels testimonis

Sos Racisme assegura que aquestes agressions entre particulars cada vegada son més nombroses. Creuen que com a testimoni es important gravar els fets i donar el contacte a la persona agredida per corroborar la versio dels fets.

Asseguren que si se segueix la via penal els insults tenen poc recorregut perquè al Codi Penal estan despenalitzats. En aquest cas s’hauria de buscar algun tipus de actuació colateral com agressions físiques o amenaces. En cas que no n’hi hagi la ordenança municipal de convivència de l’Ajuntament sí que es podria aplicar i sí que hi podria haver sanció important sempre que la persona agressora sigui identificada. Des d’aquesta organització aconsellen acudir al servei d’atenció i denúncia de SOS Racisme.