Un noi ha denunciat, a través de les xarxes socials, que la seva germana, de 13 anys, va ser víctima d’un “episodi de racisme i islamofòbia al metro de Barcelona” aquest dimarts, 14 de setembre. Els fets, segons explica, van tenir lloc a l’estació de Bac de Roda, als voltants de dos quarts de cinc de la tarda. La nena va patir “insults i assetjament”, segons ha assegurat el seu germà, Ahmed Nasser el Alaoui.

En declaracions a betevé, el jove ha relatat que la seva germana es trobava dins d’un vagó de l’L2 del metro, tornant cap a casa, després de l’institut, i parlant per telèfon, quan una dona la va començar a increpar pel fet de vestir amb un mocador. Segons l’Ahmed, aquesta passatgera la va insultar, dient-li “mora de merda” i li va dir que tornés al seu país. La noia no va saber com reaccionar i altres usuaris del metro li van dir que no en fes cas. Quan va baixar del vagó, a la parada del Clot, la dona va fer l’intent de seguir-la i el seu marit va fer un comentari, que relacionava el fet de ser musulmà amb el terrorisme i la delinqüència.

Nasser, que és portaveu de l’associació Joventut Multicultural Musulmana, ha fet una crida a la gent que va presenciar els fets per si li poden enviar imatges o bé s’ofereixen a fer de testimonis, ja que la família està decidida a interposar una denúncia. El noi, que demana que es comparteixi el seu missatge, diu que li consta que hi va haver altres passatgers que van defensar la seva germana.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, és una de les persones que han retuitejat la piulada i, fins i tot, l’ha comentada. Serra ha expressat a l’Ahmed “tot el suport” i li ha recordat que tenen a la seva disposició l’Oficina per la No Discriminació per denunciar els fets.