Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dilluns, 13 de setembre, el presumpte autor de cinc agressions sexuals, dues de les quals amb penetració vaginal. Quatre es van produir a l’Hospitalet de Llobregat mentre que la cinquena va ser al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, a prop d’on van succeir les anteriors.

Seguia les víctimes fins a casa

Els fets van passar el 5 i 9 de juliol, 28 d’agost, 11 i 13 de setembre. I en tots els fets l’agressor feia servir el mateix mètode: de nit, sobretot dels cap de setmana, escollia les noies joves, les seguia fins a casa i aleshores accedia al portal abans que es tanqués la porta. Un cop allà les abordava al replà, les escanyava violentament fins a deixar-les quasi inconscients i les amenaçava verbalment per cometre l’agressió sexual. La resistència d’alguna de les víctimes va fer que el detingut no aconseguís consumar la violació.

L’ús fraudulent d’una targeta robada, clau per localitzar l’agressor

En haver-se produït els atacs tan a prop, els investigadors van sospitar que l’autor residia o treballava per la zona. I, finalment, una operació bancària fraudulenta va posar el focus en un home de 26 anys que, posteriorment, va ser identificat i se li van poder atribuir els cinc fets.

La investigació va determinar que va accedir amb aquesta targeta a una pàgina pornogràfica, a través d’un correu electrònic, i els Mossos van poder determinar els noms i cognoms de la persona que hi havia darrere d’aquest compte. En una de les transaccions bancàries, els investigadors van poder obtenir una imatge de l’home i les víctimes el van reconèixer com el seu agressor.

No es descarta que hagi perpetrat altres agressions

La detenció es va fer el dia 13 a l’Hospitalet de Llobregat en un dels domicilis on es considerava que podia viure, en una zona molt propera als llocs dels fets. No es descarta que s’obtinguin indicis que permetin acreditar la participació del detingut en altres agressions en anys anteriors, motiu pel qual la investigació continua oberta. El detingut no té antecedents anteriors i va passar dijous a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat, que en va decretar l’ingrés a la presó.