(ACN / Redacció) El col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu ha obert vuit expedients per assetjament escolar en els darrers tres cursos, segons Educació. Així consta en la resposta que ha donat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a una pregunta parlamentària registrada pel PSC fa uns mesos. Segons el text avançat per alguns mitjans, Inspecció d’Educació té coneixement de vuit comunicacions per l’activació del protocol d’assetjament escolar entre iguals al centre escolar durant el període comprès entre el curs 2018-209 i el 2020-2021.

El Pare Manyanet és investigat pels Mossos d’Esquadra des que una alumna es va suïcidar el maig passat. La família va denunciar llavors que la menor era víctima de “bullying” i el centre no havia fet prou. Altres veus van sumar-se llavors a crítiques contra l’escola per mala praxi. Davant d’això, l’equip docent del col·legi Pare Manyanet va defensar en un comunicat publicat al juny la seva tasca al capdavant del centre i afirmaven que davant d’indicis d’assetjament s’havia actuat sempre “de forma immediata”. Segons van dir llavors des de l’equip docent, en els darrers 10 anys hi havia hagut vuit expedients d’aquesta mena i tots havien acabat arxivats.

De la seva banda, l’Associació de Mares i Pares (AMPA) va assegurar que la normativa i els protocols a l’escola es corresponen amb els indicats per la Generalitat i altres organismes competents i donaven fe que es compleixen i s’activen quan cal. En el comunicat també expressaven el condol a la família de la Kira López.

D’altra banda, el conseller d’Educació va garantir al juny “màximes conseqüències i màxima contundència” si es conclou que l’escola no va actuar correctament en el cas de la Kira. La Sindicatura de Greuges també va obrir una investigació arran del suïcidi.