mascareta catalunya obligatòria interiors

La mascareta en interiors a Espanya deixarà de ser obligatòria el 20 d’abril, després que el dia abans, 19 d’abril, ho hagi aprovat el Consell de Ministres. Així ho ha traslladat el Ministeri de Sanitat a les comunitats autònomes aquest dimecres al Consell Interterritorial de Salut, celebrat a Toledo. El canvi, però, mantindrà l’obligatorietat de dur mascareta posada en determinats espais com ara residències, hospitals o transport públic. A l’àmbit laboral, serà criteri del departament de prevenció de riscos laborals.

Després que el 10 de febrer s’eliminés l’obligatorietat de portar-la posada en exteriors, el pas següent que s’esperava amb candeletes és la possibilitat de treure-se-la en espais tancats. El mateix president espanyol, Pedro Sánchez, ja va dir que la mesura es prendria “molt aviat”, però no n’havia concretat la data. Fa uns dies, tot apuntava que la retirada de les mascaretes coincidiria amb l’inici de la Setmana Santa. Aquest dimarts, però, el dictamen dels experts a la Ponènia d’Alertes apostava perquè entrés en vigor “després de Setmana Santa” i ha refredat la proposta.

Catalunya havia demanat retirar la mascareta ja

Des de Catalunya, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia amenaçat de tirar pel dret amb la retirada de les mascaretes a l’escola si no arribava el dia. I fins i tot el Congrés dels Diputats va aprovar una moció per demanar al Govern que es prengui la decisió.

Darrerament s’han intensificat els avenços cap a la normalitat. A banda de la retirada de la mascareta, també s’han eliminat les quarantenes als positius lleus o asimptomàtics. En aquest sentit, Catalunya ja ha activat l’estratègia per gripalitzar la covid. Amb el nou sistema, es deixen de fer proves a la població general, s’eliminen les quarantenes i les baixes es fan amb criteris clínics.