L’ordre de desallotjament de la Casa Àfrica de Barcelona s’ha executat finalment aquest dimecres al matí. S’ha fet amb un gran desplegament dels Mossos d’Esquadra, que ha permès l’actuació de la comitiva judicial. Per intentar impedir-ho, una cinquantena de persones s’havien concentrat a les portes de l’immoble des de primera hora. La policia els ha anat traient un per un.

Macrodispositiu policial pel llançament

Als entorns immediats del carrer de la Canuda s’hi han desplegat almenys una desena de furgonetes d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra des de primera hora. A més, la policia catalana també ha instal·lat un macrodispositiu als entorns de la plaça de Catalunya, amb unitats de la Brigada Mòbil i de l’ARRO.

desnonament casa africa

Cap a les 10 del matí la policia ha baixat de les furgonetes i ha encerclat l’accés a la finca, amb un dispositiu molt nombrós. A la porta hi havia 22 manifestants, que els Mossos han anat traient un a un i han identificat al carrer del Duc. Els concentrats han fet crits contra l’actuació policial i contra la propietat del local. Després, ha calgut la intervenció d’un serraller per obrir la porta de l’edifici i els ocupants n’han sortit amb les seves pertinences, sense oposar resistència.

Mobilització veïnal per la Casa Àfrica de Barcelona

Des de primera hora, una cinquantena de persones s’han concentrat a les portes de l’immoble, per intentar impedir que hi entri la comitiva judicial i que es faci efectiu el desallotjament. Tot i això, en arribar la policia s’han dispersat i només una vintena s’han mantingut a l’accés a la finca.

La Casa Àfrica de Barcelona tenia una ordre judicial prevista per a les 8 h. En aquest local del Gòtic hi vivien més de 30 persones, entre les quals dues famílies i un grup de joves que denuncien que no tenen cap altre lloc on viure. L’alternativa és viure al ras”, exclama Adama Balde. Tot i això, des de primera hora ja tenien les maletes preparades, preveient que n’haurien de marxar.

veins desallotjament casa aafrica

La finca és propietat de l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT, que a la tardor va acordar amb l’Ajuntament de Barcelona obrir una negociació per trobar una sortida al conflicte. Ara, però, el consistori denuncia la “insensibilitat i la rigidesa” del CETT per no haver aturat el desallotjament.