Setmana Santa 2022 certificat covid
Foto: @sanidadgob

A Catalunya, el passaport de la covid fa setmanes que ja s’ha deixat d’utilizar per entrar a la restauració, gimnasos o residències de gent gran. Des del 28 de gener, el certificat covid només s’utilitza per viatjar. A les portes de Setmana Santa 2022, és fonamental conèixer en quins territoris necessitaràs aquest document per poder entrar al país.

A continuació tens una llista amb tots els països europeus on et demanaran el certificat de la covid per viatjar aquesta Setmana Santa.

En quins països necessitaré el certificat de la covid aquesta Setmana Santa?

Si tens pensat viatjar per la Unió Europea, hauràs de tenir el certificat de la covid a punt si vols anar a:

 • França. El país veí demana el certificat de la covid per accedir al seu territori a totes les persones majors de 12 anys. A partir dels 18 anys, França requereix tenir administrada la tercera dosi de la vacuna de la covid, sempre que hagin passar nou mesos des de la segona punxada. També es pot obtenir el passaport de la covid amb una prova diagnòstica negativa de les 48 hores prèvies o després d’haver passat el coronavirus fa més d’11 dies i menys de sis mesos.
 • Alemanya. Si aquesta Setmana Santa 2022 vols viatjar a Alemanya, necessitaràs tenir el certificat de la covid a punt. El país exigeix el passaport de la covid, ja sigui per vacunació, recuperació o per una prova diagnòstica negativa, a tots els majors de sis anys.
 • Itàlia. L’estat d’emergència va decaure a Itàlia l’1 d’abril. Tot i això, el país manté algunes mesures per contenir l’expansió del coronavirus. Una n’és el passaport de la covid per a tots els viatgers. Recorda també que Itàlia ha reduït la vigència d’aquest document a sis mesos, per tant, si vols fer ús d’un mitjà de transport de llarg recorregut, accedir a la restauració o gaudir d’un local d’oci nocturn, necessitaràs tenir un test d’antígens negatiu de les 48 hores prèvies.
italia certificat covid setmana santa 2022
 • Portugal. El govern portuguès exigeix el certificat de la covid —per vacunació, recuperació o prova diagnòstica negativa— a tots els viatgers majors de 12 anys. Si s’obté el passaport de la covid per un test d’antígens negatiu, aquest s’haurà de fer com a màxim 24 hores abans del vol. No s’accepten les proves d’autodiagnòstic.
 • Grècia. Com a molts altres països de la UE, Grècia també exigeix el passaport de la covid als viatgers que vulguin passar uns dies al país.

Països de la UE sense passaport de la covid per Setmana Santa 2022

Altres països europeus, en canvi, ja han eliminat pràcticament totes les restriccions de la covid i el passaport de la covid no n’és una excepció. Si viatges a un d’aquests territoris durant la Setmana Santa 2022, pots deixar el certificat de la covid a casa perquè no te’l demanaran:

 • Regne Unit. Les mesures anticovid ja són història al Regne Unit. Des del 18 de març, el govern de Boris Jonhson ha posat fi als tests i als formularis de localització de viatgers. Per tant, si viatges al Regne Unit no necessitaràs el certificat de la covid. Les persones sense vacunar tampoc no hauran de presentar cap prova diagnòstica negativa.
 • Irlanda. Des del 6 de març, Irlanda ha suprimit totes les restriccions als viatgers, entre les quals el passaport de la covid. El govern també ha eliminat les quarantenes i els tests d’antígens a l’arribada.
 • Suècia. El govern suec va eliminar la necessitat de presentar el passaport de la covid per entrar al país l’1 d’abril. Aquesta mesura se suma a les aprovades el 9 de febrer, data en què Suècia va deixar enrere totes les mesures de contenció del coronavirus. La supressió de les restriccions d’aforament, el teletreball o la recomanació d’utilitzar mascareta al transport públic en són un exemple.
 • República Txeca. Els turistes procedents de la Unió Europea podran entrar a la República Txeca aquesta Setmana Santa sense presentar el certificat de la covid ni cap altre document. En canvi, sí que ho hauran de fer els viatgers procedents de la resta de països del món.
Republica Txeca certificat covid setmana santa 2022
 • Lituània. El govern lituà ha eliminat l’obligació de mostrar el passaport de la covid als turistes que arribin des de la Unió Europea o països que formin part de l’Espai Econòmic Europeu. Lituània manté, però, l’obligació de presentar el certificat de vacunació o un test negatiu a tots els viatgers que vinguin de fora de l’espai Schengen.
 • Eslovènia. Pots deixar el certificat de la covid a casa si viatges a Eslovènia. Els turistes poden entrar lliurement al país, tot i que un cop allà hauran de respectar les restriccions contra el coronavirus, encara vigents. La mascareta és obligatòria als interiors i al transport públic i es recomana mantenir la distància interpersonal i la desinfecció de mans.
 • Suïssa. Des de l’1 d’abril s’han eliminat totes les mesures anticovid a Suïssa, entre les quals l’obligació de demanar als turistes el certificat de la covid. També ha desaparegut la mascareta del transport públic i centres sanitaris i les quarantenes de cinc dies per a les persones amb SARS-CoV-2.
 • Noruega. Vols visitar Noruega? Ja no necessites ni passaport de la covid, ni quarantenes, ni omplir formularis per entrar al país nòrdic. Noruega ha deixat enrere les restriccions per contenir el coronavirus. Des del mes de febrer, ja no cal dur mascareta, ni tampoc respectar la distància entre persones. A més, els espais d’oci i culturals han recuperat l’aforament d’abans de la pandèmia.
 • Islàndia. Les fronteres d’Islàndia estan obertes a tots els turistes. Des del 25 de febrer, no s’ha de disposar de passaport de la covid per entrar-hi. També s’han eliminat les mesures per contenir el virus com ara les quarantenes als positius, les mascaretes dels interiors o la limitació d’aforaments.
 • Hongria. Les restriccions també formen part del passat a Hongria. El 7 de març, el govern del país va decidir sumar-se a països com Irlanda, Noruega o el Regne Unit i també va aixecar les restriccions als viatgers. Això vol dir que els turistes ja no hauran de presentar el document que acrediti que estan vacunats, han passat la malaltia o disposen d’un test negatiu.