Mascaretes a l'interior
Foto: Atom

El Congrés dels Diputats ha aprovat demanar al Govern espanyol que posi fi a l’obligatorietat de dur mascaretes en interiors. La votació, celebrada aquest dijous, ha comptat amb els vots a favor també del PSOE, malgrat que el Ministeri de Sanitat, a mans socialistes, és qui està endarrerint la decisió. El mateix Pedro Sánchez, en ser preguntat dimecres sobre la qüestió a la sessió de control de la cambra baixa, va evitar posar-hi data, tot etzibant un “falta un dia menys”.

La moció ha estat presentada a instàncies del Grup Parlamentari de Ciutadans i, després d’introduir-hi una esmena del PSOE, només ha tingut els vots en contra del Partit Popular i el Partit Nacionalista Basc. La resta de grups hi han votat a favor o s’hi han abstingut. El text insta a eliminar aquesta restricció “en línia amb l’evidència científica, amb la situació epidemiològica i amb la perspectiva comparada”.

Catalunya amenaça de tirar pel dret

La votació s’ha fet el mateix dia que des de Catalunya el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha amenaçat de tirar pel dret amb la retirada de les mascaretes a les escoles si el Govern espanyol no pren els propers dies la decisió. L’ús de les mascaretes es regula per un decret espanyol, però Argimon ha assegurat que si en la reunió del Consell Interterritorial de la setmana vinent no s’aprova, proposarà al govern començar a treure les mascaretes als centres educatius sense esperar el consens estatal.