Mascaretes a l'interior

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que les mascaretes en interiors deixaran de ser obligatòries “molt aviat”. En una entrevista a TVE, Sánchez ha justificat la retirada de la mesura per “l’horitzó de desescalada” de la pandèmia.

El president de l’executiu espanyol, però, no ha volgut concretar quina serà la data concreta perquè la mascareta deixi de ser obligatòria. Ha dit que la decisió es prendrà quan hi hagi consens tant de la comunitat científica com de les comunitats autònomes. “Són ells els que ens proposaran el moment de prendre aquesta mesura”, ha dit en referència als experts. Aquest mateix dilluns, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també ha dit que les mascaretes a interiors es trauran de forma imminent de les escoles i “tres setmanes o un mes” després, se la podrà treure la resta de la ciutadania.

Covid a Catalunya, en directe

La fi de les quarantenes dels contactes estrets

En la mateixa entrevista, Sánchez també va anunciar que l’executiu proposarà a la Comissió de Salut Pública d’aquest dimarts eliminar les quarantenes per a tots els contactes estrets d’un positiu de covid, estiguin vacunats o no. El president assegura que hi ha unanimitat sobre aquesta qüestió, tot i que tampoc no hi ha posat data.

Qui ha de fer quarantena obligatòria a Catalunya?

Per ara, les persones vacunades amb pauta completa no estan obligades a fer cap quarantena, si bé es recomana que redueixin la interacció social per evitar contagis. La proposta de l’executiu de Pedro Sánchez és que les persones que no han rebut cap vaccí tampoc no tinguin l’obligació de quedar-se tancades a casa durant set dies.