Benítez Maristes

El judici a l’exprofessor d’educació física del Col·legi Maristes Sants- les Corts Joaquín Benítez, acusat de presumptes abusos sexuals a alumnes, començarà dilluns, 25 de març, a les 10 del matí a la secció 21 de l’Audiència de Barcelona. La sala ha acordat que els testimonis de les quatre víctimes siguin a porta tancada.

El judici començarà a les 10 h amb les quatre víctimes, un testimoni i dos mossos d’esquadra. La declaració de l’acusat està prevista per a l’endemà, dimarts, i dimecres se n’emetran les conclusions i informes. En una interlocutòria l’Audiència justifica que el testimoniatge de les quatre víctimes serà a porta tancada perquè “els fets tenen una connotació social que pot arribar a ser estigmatitzadora, a més de ser greument atemptatoris a la intimitat i dignitat de la persona”. La interlocutòria també recull que els fets es van produir quan les víctimes eren menors d’edat.

La sala preveu que el judici tindrà molta expectació mediàtica i per això considera que és el més aconsellable perquè les declaracions es facin en “les millors condicions de tranquil·litat i confiança dels testimonis”. Benítez s’enfronta a una petició de la fiscalia de 22 anys de presó per dos delictes d’abús sexual continuat i dos d’abús sexual. A banda també en demanen la inhabilitació per exercir la docència i estar en contacte amb menors durant 14 anys. Demanen un total de 70.000 euros d’indemnització per a les quatre víctimes.