Òmnium Cultural ha distribuït aquest dijous el segon exemplar del diari ‘Judici a la democràcia’. El primer número d’aquesta publicació ja va sortir als carrers el 12 de febrer, amb motiu de l’inici del judici del procés i en el marc de la campanya “Jo acuso”. En aquest cas, se n’ha incrementat el tiratge en 5.000 exemplars, i s’ha arribat fins al 125.000, que s’han distribuït a més d’un centenar de punts arreu de Catalunya i a una dotzena de Barcelona.

El diari consta de vuit pàgines amb l’objectiu de denunciar “la vulneració de drets fonamentals per part de l’Estat espanyol” i conté “els moments més destacats d’aquest primer mes de judici al Tribunal Suprem”. També inclou entrevistes amb l’observadora internacional Claire Dujardin i la periodista Patricia López i un perfil de l’actor Antonio de la Torre, que fa un “al·legat a favor de la resolució política del conflicte”.

El diari d’Òmnium Cultural també dedica una secció a denunciar el que qualifica de “fals relat de la violència“, construït per la Fiscalia de l’Estat, i assegura que “els delictes de rebel·lió i sedició es desfan com un terròs de sucre a mesura que avança el judici”. Igualment, denuncien les dificultats que, asseguren, estan tenint els observadors internacionals per seguir el judici.