SOS Racisme denuncia la situació de “desprotecció” dels menors estrangers no acompanyats que estan en centres tutelats de la Generalitat. Han recordat, entre d’altres, l’atac a un centre de menors de Castelldefels i han demanat a les administracions que treballin amb una perspectiva a llarg termini per evitar que es produeixi “un escenari de fractura social d’aquí a uns anys”. Justament el 16 de març hi va haver una concentració per denunciar les agressions contra els menors tutelats.

“Ho hem vist en altres països”

La directora de SOS Racisme, Alba Cuevas, considera que hi ha “una manca de perspectiva a escala institucional” per intentar veure en quina situació estaran aquests joves quan passin a l’edat adulta. “Intentem mirar la situació d’aquests joves amb una perspectiva transversal i de llarga durada, 15 a 20 anys”, ha dit.

“Hem d’ajudar a aquests nois a fer la transició a la vida adulta de manera real”. Cuevas creu que cal treballar-ho amb aliances entre totes les administracions “per evitar que aquests joves siguin adults sense feina, formació ni habitatge”. La directora de SOS Racisme ha alertat que no podem caure en els errors que “tots hem vist en altres països”.