Cada primer i tercer dijous de mes el CAP Passeig de Sant Joan acull el taller de memòria El nostre viatge a Ítaca. Es diu així des d’aquest gener però l’activitat va començar l’octubre del 2017 amb el nom Cançons de la nostra vida.

L’activitat l’ha ideada l’equip de Salut Comunitària dels CAP Passeig de Sant Joan i Carles I. L’objectiu és combatre la solitud no volguda i ser un espai de socialització. Està obert a totes les persones majors de 65 anys que hi vulguin anar prèvia inscripció en els mateixos CAP i no té data de finalització. Des del CAP expliquen que la solitud fa que s’aïllin, es quedin tancats a casa, i això agreuja les depressions i els dolors, i causa pèrdua de memòria, entre altres coses. Molts participants estan derivats de les consultes del CAP o altres entitats de la taula de salut comunitària del barri, com centres cívics, associacions o biblioteques.

Estimula la memòria i la socialització

La Rosa Sánchez Llacera i l’Antonio Jiménez Pino, dos dels participants, asseguren que estan molt contents d’assistir als tallers. “Tinc més alegria. Les meves filles em deien que em notaven trista, que havia de sortir més. Ara sembla que tingui més ànims”, confessa la Rosa Sánchez.