L’advocat que representa l’Ajuntament com a acusació popular en el procediment per les agressions policials de l’1 d’octubre ha confirmat a betevé que l’Advocacia de l’Estat ha reclamat que es retiri de la causa. En un debat a ‘El matí de Barcelona’ Xavier Muñoz ha explicat que el jutjat ha rebutjat la petició i que l’advocacia hi ha apel·lat i ara es resta pendent del que decideixi l’Audiència Provincial.

L’advocat de l’Ajuntament ha dit que la petició no els ha vingut de nou, “teníem previst que podia passar perquè hi ha jurisprudència que assenyala que perquè una corporació pública pugui personar-se com a acusació popular hi ha d’haver una clàusula habilitant, com és el cas de la llei de violència de gènere”. Tot i això, s’ha mostrat convençut que “seguirem” i ha afegit que “cal tenir en compte el valor del fet que, per primera vegada en un cas d’agressió policial, l’Ajuntament defensa els drets de la ciutadania”.

La presidenta de l’Associació de Juristes pels Drets Humans, Núria Garrido, que representa una cinquantena dels afectats per les càrregues de l’1 d’octubre, ha lamentat la situació: “Estan fent molt bona feina i particularment estic molt contenta que figurin a la causa”. Des de les defenses dels ferits també han fet un recurs a la sol·licitud d’exclusió de l’Ajuntament. Garrido ha explicat que al·leguen que la Carta municipal “diu que una de les finalitats de l’Ajuntament és protegir els drets de la ciutadania”.

Tant Garrido com Xavier Monge, advocat de Marta Torrecillas, i Sergi Blàzquez, president de l’Associació Drets, han apuntat que darrere la decisió de l’Advocacia de l’Estat “18 mesos després d’iniciar-se el procediment”, hi podria haver “certa preocupació perquè s’estan fent molt bé les coses per part de l’Ajuntament”.

Jaume Asens acusa l’Estat de no col·laborar

El tinent d’alcalde Jaume Asens creu que la petició de l’Advocacia de l’Estat de no tindrà recorregut. Asens ha acusat directament el govern de Pedro Sánchez de no de col·laborar amb la investigació per les càrregues de l’1-O.