L’Ajuntament ha frenat el projecte de la rambla de Prat que suposava la construcció de pisos socials a Gràcia. El consistori ha decidit posposar aquest pla al proper mandat, tal com demanaven els veïns de la plataforma Protegim l’Interior d’Illa. D’aquesta manera, s’assegura que es guanya temps per poder arribar a un consens sobre aquest pla que projectava la construcció d’habitatge públic al carrer de l’Àngel.

Victòria veïnal a les portes de les eleccions

Fa quatre mesos els veïns es van oposar a aquest planejament, que s’havia d’aprovar al plenari, ja que consideraven que aquest nou bloc de pisos posava en perill l’interior d’illa ubicat entre els carrers d’Astúries i de l’Àngel i la travessia de Sant Antoni. Segons els veïns es perdia el plataner centenari, s’enderrocava l’edifici històric dels Vallmitjana i no es complia la normativa urbanística. També, reivindicaven que aquesta promoció suposava un cost molt per sobre del preu de mercat, de fet, definien el projecte com un nyap urbanístic.

Fins a quatre canvis en el projecte

L’Ajuntament es va intentar arribar a un acord, fent fins a quatre propostes diferents. Amb cada nou pla es mantenia més de l’interior d’illa, tot i això els veïns creien que no complien les demandes. Ara, el districte de Gràcia ha fet un pas enrere i guanya més temps per trobar acords polítics i veïnals.

Aquest dissabte, jornada de celebració

La plataforma Protegim l’Interior d’Illa, que havia convocat una concentració de proposta per a aquest cap de setmana, manté el dia, però finalment serà un vermut de celebració. Zahara García, de la plataforma veïnal, explica que per a ells ha estat un èxit. “Volem celebrar que hem aconseguit que l’Ajuntament, de cara al setembre, es mirarà això amb calma i entenem que es farà un projecte més ben fet, i d’altra banda també celebrem com a veïns que hem fet una cosa que considerem que és molt maca, que és que ens hem unit“, afegeix García. La convocatòria és dissabte a les 12 h al carrer d’Astúries a la confluència amb el carrer Gran de Gràcia.