22.000 persones s’han aplegat a la manifestació per la vaga d’educació convocada aquest dimarts al centre de Barcelona, segons xifres de la Guàrdia Urbana. Els sindicats, en canvi, doblen la xifra de participació: asseguren que hi han assistit 44.000 persones. La mobilització s’ha fet coincidint amb el primer dia de les aturades previstes aquest mes de març, de cinc dies. A més de milers de docents, també hi han assistit famílies amb infants que han decidit secundar l’aturada.

Els sindicats exigeixen la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a qui acusen d’imposar les seves decisions sense escoltar-ne els implicats. Consideren que vaga d’aquest dimarts suposa “un punt d’inflexió” i reclamen al departament que s’assegui a fer una “negociació real”.

Ball de xifres en el seguiment de l’aturada

El Departament d’Educació afirma que, a les 11 h, el seguiment de la vaga era del 31, 3 % als centres públics, segons les dades comunicades pel 87,5% d’escoles i instituts. Als concertats, el seguiment de la vaga és del 8,7 %, segons la comunicació del 69,7 %  dels centres. Les dades disten molt de les que han donat els sindicats, que xifren el seguiment a secundària en més del 75 %. Pel que fa al seguiment global a tots els nivells, des d’USTEC afirmen que és del 70 %.

En un manifest conjunt, tots els sindicats han desgranat els motius que els han portat a convocar la vaga. Entre les reivindicacions, un augment de la inversió en matèria d’educació fins al 6 % del PIB català com a mínim. També reclamen millores laborals i rebutgen la sentència contra la immersió lingüística. Pel que fa als darrers canvis impulsats pel Departament, volen que se suprimeixi el nou calendari escolars’oposen al nou currículum de secundària.