Policia Nacional el dia del referèndum

El sindicat policial Jusapol vol homenatjar els policies nacionals i guàrdies civils que van participar en el dispositiu de l’1 d’octubre. A través de les xarxes socials, ha fet una crida a manifestar-se el 29 de setembre a Barcelona. Sota el lema “Por todo lo vivido juntos, por un objetivo común” volen “homenatjar i reconèixer” els agents que van formar part de l’operació Copèrnic. La marxa s’ha convocat a les 12 h a la via Laietana, a l’altura de la Prefectura Superior de Policia. No se sap, però, quin serà el punt de finalització de la marxa.

La marxa havia estat convocada inicialment a la plaça de Sant Jaume. Davant la possibilitat que coincidís amb la manifestació del sector independentista, Interior ha obligat a canviar-ne el recorregut. El cos policial ja ha anunciat que acata la decisió.

En el cartell també mostren l’etiqueta #Equiparacionya, en referència a la seva demanda d’equiparació de sous amb els dels Mossos d’Esquadra, l’Ertzaintza i la Policia Foral de Navarra. De fet, fa uns mesos es van manifestar a Barcelona per aquest motiu. A la protesta hi van assistir representants de Cs i del PP.

Crida a ocupar Sant Jaume per evitar la manifestació

La conselleria d’Interior ha comunicat a Jusapol i l’Associació Observatori de la Catalanofòbia, a la qual s’han sumat els CDR, que han de canviar l’itinerari de les manifestacions d’aquest dissabte perquè “són de signe contrari” i hi ha risc que hi hagi “alteracions de l’ordre públic”. L’associació havia cridat a omplir la plaça de Sant Jaume des de les set del matí d’aquest dissabte per evitar la concentració d’agents de policia.

Reaccions a Twitter

La convocatòria ja ha aixecat reaccions. La CUP Capgirem Barcelona diu a Twitter que els cossos policials de l’Estat “venen a celebrar el marc d’impunitat que els va permetre apallissar-nos.”