Primera reunió de treball aquest divendres entre l’Ajuntament, la Generalitat i la Judicatura per afrontar el fenomen dels narcopisos. Segons ha explicat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han acordat millorar la coordinació entre les tres administracions per aprofitar els recursos disponibles. Més enllà d’això, en la trobada no s’ha arribat a cap acord concret. De fet, hi ha hagut un clar desencontre polític entre l’alcaldessa i el conseller d’Interior. 

Ada Colau ha explicat que l’Ajuntament utilitzarà la llei de l’habitatge per sancionar amb fins a 900.000 euros els grans propietaris de pisos “que facin deixadesa de funcions”, és a dir, que no es responsabilitzin dels seus habitatges quan són ocupats per vendre droga. El conseller d’Interior veu amb bons ulls la proposta i l’ha utilitzada per defensar-se de la demanda de Colau de tenir més mossos a Ciutat Vella. Buch li ha remarcat que “la solució als narcopisos no és tenir més mossos als carrers” i l’ha instat a què faci ús de les seves competències municipals.

En la reunió també hi ha participat la consellera de Justícia Ester Capella i la jutgessa degana Mercè Caso que s’han emplaçat a una nova trobada per posar en marxa un altre jutjat de delictes lleus i immediats perquè els judicis ràpids per furts es puguin fer ràpid.