L’Ajuntament ha començat a netejar les anomenades casetes de l’Hort de la Vila, dos edificis emblemàtics de Sarrià de l’any 1866, on hi havia l’Ateneu Popular de Sarrià. Les dues construccions van ser cremades a finals del mes de març i els membres de l’Ateneu ho van considerar un atac feixista, ja que a l’interior s’hi van trobar símbols d’extrema dreta.  Ara, el consistori n’ha iniciat els treballs d’enderroc parcial de forma supervisada amb l’objectiu de treure només les parts que estan afectades pel foc.

Una vegada les cases estiguin netes, s’estabilitzaran perquè no es degradin més. Tot i això, l’Ajuntament no ha especificat quines parts de l’edifici s’han d’enderrocar ni tampoc s’ha compromès encara a mantenir les cases.

L’Ateneu Popular de Sarrià, que abans ocupava aquest espai, demana que es rehabilitin i que es mantingui el seu pati. A més, segueix reivindicant un espai per a joves al barri, que no en té des de l’incendi. L’Associació de Veïns de Sarrià, per la seva banda, espera que l’Ajuntament mantingui l’edifici i el rehabiliti, ja que és part del patrimoni i la memòria del barri.