La de La Casa de les Lletres és una de les obres que s’han de fer a Sant Martí aquest mandat municipal i que encara no ha començat. S’ha de construir a l’edifici de les antigues cotxeres Lutxana, al Parc i la Llacuna Poblenou. De moment, s’ha tancat el període de presentació de projectes però encara no s’ha licitat ni adjudicat. Per tant, és difícil que compleixi el termini previst, que era començar les obres aquest any 2018 i acabar-les el vinent. Els partits de l’oposició demanen al districte que asseguri el compliment del pressupost i l’execució d’aquesta i altres actuacions pendents. L’equip de govern admet desajustos en el calendari, però informa que es farà tot el que estava previst.

L’oposició demana explicacions

En un plenari extraordinari, l’oposició ha reclamat al districte de Sant Martí que aclareixi la situació d’aquesta i altres obres que encara no han s’han iniciat i que ja haurien d’estar en marxa. Des del districte, neguen cap retallada però admeten un reajust en el calendari d’execució d’algunes actuacions. Aquest seria el cas de La Casa de les Lletres on, aquest any, s’ha d’invertir 1,2 milions d’euros dels 3,7 milions totals del projecte.

La Casa de les Lletres recuperarà un edifici patrimonial

Les antigues cotxeres Lutxana són un edifici neoclàssic, ubicat al carrer de Roc Boronat, on s’ha de construir aquest futur equipament destinat a potenciar el sector del llibre. Per exemple, s’utilitzarà com a seu de l’oficina Barcelona Ciutat Literària de la Unesco i del Consorci de Biblioteques de Barcelona. L’immoble es va construir l’any 1928 i té quatre plantes. Està protegit patrimonialment i, per tant, la remodelació haurà de conservar la façana, el volum i també altres elements històrics.