El camí de la Cadena hauria d’haver-se enderrocat a finals de juny,

però alguns problemes administratius i les dificultats per trobar una resposta d’habitatge per a les dues famílies que encara hi queden han impedit erradicar un dels darrers nuclis de barraques de la ciutat.

La situació és cada cop és més insostenible per als veïns que segueixen en les barraques, especialment des que a principis d’any van ser reallotjades la resta de famílies. Des d’aleshores les barraques s’han anat ocupant i ara hi viuen més d’una vintena de persones. Segons el veïnat, ells són els responsables de l’acumulació de brutícia que hi ha al pati i de la sensació d’inseguretat que es viu a la zona. Denuncien que s’han produït dos robatoris i que a les nits hi ha baralles.

Muntanyes de deixalles

Des del Centre Social de Sants i la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta ja s’han posat en contacte amb el districte perquè els serveis de neteja eliminin la deixalla, però no han aconseguit resultats. A més, demanen que, tot i que les dues famílies que encara queden no tenen dret a reallotjament, se’ls trobi una solució d’habitatge que els permeti tenir unes condicions mínimes i enderrocar definitivament el camí de la Cadena.

El districte afirma que les 13 famílies amb drets urbanístics o indicadors de vulnerabilitat reconeguts ja s’han traslladat o tenen pisos assignats. Pel que fa als veïns, que no tenen dret a reallotjament, l’Ajuntament els ha ofert assessorament i ajuda a través del servei d’habitatge