Aquest dissabte havien de coincidir dues manifestacions de caire contrari a la plaça de Sant Jaume. El Departament d’Interior, en previsió de possibles enfrontaments, els ha demanat que canviïn el recorregut de les protestes a tots dos. Temen alteracions de l’ordre públic si coincideixen. La protesta convocada per JUSAPOL, a més de demanar l’equiparació salarial entre cossos policials, té com a objectiu homenatjar els policies que van participar en el dispositiu de l’1 d’octubre.

L’altra manifestació, convocada per l’Observatori de la Catalanofòbia i a la qual se sumen els CDR i altres col·lectius, porta com a lema “No passaran” i fa una crida a no permetre “cap homenatge als executors de la violència de l’Estat”.

Interior assegura, en el seu comunicat, que els dos grups han notificat a l’Administració un motiu de manifestació que no s’adequa amb el que després s’ha comprovat a les xarxes socials. Per això, tem que si coincideixen a la plaça de Sant Jaume es puguin produir alteracions de l’ordre públic amb perill per a persones i béns. Des de l’Ajuntament, el primer tinent d’alcalde, Jaume Asens, assegura que el canvi de recorregut pot ajudar a evitar enfrontaments, però demana a Interior que no permeti que es produeixin agressions per part de grups d’extrema dreta, tal com “ha passat altres vegades”.

El sindicat JUSAPOL ja ha anunciat que acata el canvi. La manifestació començarà a les 12 h al davant de la Prefectura Superior de Policia, a la via Laietana. El sindicat també ha avançat quepresentaran un recurs al Jutjat Contenciós Administratiu contra el canvi de recorregut. Diuen que ells van comunicar la manifestació a la Generalitat a finals d’agost i que els col·lectius independentistes els van contraprogramar setmanes més tard.