Les escoles bressol estan en peu de guerra per la categoria professional de les educadores i mestres dels centres. Asseguren que l’Ajuntament vol rebaixar la categoria que tenen actualment (A2) a través de la convocatòria d’oposicions amb la categoria C1, que correspon al personal auxiliar.

El problema rau en una qüestió tècnica. La categoria B, que és la que correspondria a les professionals amb formació no universitària, no està recollida per al funcionariat. Mentre no s’estableixi, les opcions són augmentar la categoria fins a l’A2 o bé disminuir-la a C1. “És una tasca complexa amb molta responsabilitat i no és una feina d’auxiliars“, apunta la delegada de la CGT Íngrid Chavarría.

Argumenten que reduir-los la categoria denigra la tasca educativa en l’etapa dels zero als tres anys. Apunten que, a més, aquest canvi incrementa l’escletxa salarial entre homes i dones, ja que es tracta d’un sector altament feminitzat. “Ens preocupa molt perquè diuen que ens faran complements salarials i que el sou al final quedarà igual però ja sabem que els complements amb un canvi de govern poden desaparèixer“, diu Chavarría.

Per tot plegat, han convocat una concentració aquest dimecres, 3 de febrer, a la plaça de Sant Jaume.

Personal escoles bressol reivindica categoria a Sant Jaume
Protesta a la plaça de Sant Jaume de treballadores de les escoles bressol municipals

Un 70 % de personal substitut

Asseguren que amb aquesta convocatòria s’està precaritzant encara més un sector que, diuen, té la taxa d’interinitat més gran del consistori, un 70 %. En aquest sentit, afegeixen, fa 11 anys que no es convoquen oposicions i, per tant, que treballar amb “el gruix del personal substitut és insostenible“.

Precisament, el personal de substitució critica que aquest any, s’ha inclòs una clàusula abusiva als seus contractes a partir del qual se’ls acomiadaria en cas d’un nou confinament.

Protocols covid-19 ambigus

A banda de les qüestions laborals, les escoles bressol municipals denuncien que han patit “greuges” aquest curs pel que fa als protocols contra la covid-19. Afirmen que les mesures de seguretat han estat “incongruents i arbitràries” i que els han faltat equips de protecció individual (EPI).