Salut valora molt positivament la campanya de vacunació de la covid-19 a les residències. De fet, assegura que ja fa uns dies que se n’estan començant a recollir els fruits. Segons ha explicat la sots-directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, actualment hi ha un 55 % menys de casos de covid-19 en residents que fa només 10 dies. És a dir, si ara els casos actius són 574, fa 10 dies eren 1.280. La millora també es nota als ingressos hospitalaris, que són menors en les persones grans que viuen en residències que en domicilis particulars.

El 90 % de les segones dosis en dues setmanes

Salut ja ha administrat la primera dosi de la vacuna de Pfizer a gairebé el 92 % dels residents, i la segona dosi al 62 %. La previsió del departament és que entre la setmana vinent i la següent es puguin acabar d’administrar les dues dosis a tot l’entorn assistencial. Cabezas considera que en aquests equipaments hi ha un “molt bon ritme de vacunació”. I ha sentenciat: “L’entorn residencial comença a estar protegit”.

En total, Salut ha administrat 275.871 vacunes, de les quals 192.233 corresponen a primeres dosis i 83.638 a segones dosis. El 47 % de les vacunes s’han administrat a residències, un 30 % als residents i el 17 % al personal dels centres, mentre que el 53 % restant les han rebut els professionals sanitaris.