El Centre Cívic el Sortidor exposa “Noves normalitats al Poble-sec”, un projecte de fotografia comunitària —impulsat per la cooperativa Nexes— en què han participat set veïns del barri, de cinc nacionalitats diferents. Els participants han sortit al carrer a retratar els efectes que la pandèmia del coronavirus ha tingut sobre les persones, en especial les més vulnerables, com la gent gran o les persones sense sostre.

Exposició al pati del Centre Cívic el Sortidor

El resultat són 180 fotografies que s’exposen al pati al Centre Cívic el Sortidor fins al 20 febrer. La mostra és una de les poques activitats que es fan al centre cívic i disposa de 10 testimonis, enregistrats pel Grup Audiovisual Xarxa Suport Mutu Poble-sec.

Un projecte transformat per la pandèmia

Segons l’Alberto Tarragó, coordinador del projecte, la fotografia comunitària el que busca és establir vincles amb el veïnat del barri, en aquest cas el Poble-sec, i explicar les diferents històries que hi ha“. Tarragó reconeix que el projecte havia d’iniciar-se a començaments del 2020, però que la pandèmia va obligar a posposar-lo i transformar-lo.

Així, la majoria de fotografies es van fer durant la tardor del 2020 i la temàtica del projecte es va centrar en els efectes de la pandèmia en els veïns: “Com ha afectat els comerciants, la soledat de les persones grans o les que viuen al carrer”.

Tot i que alguns eren professionals, els set participants van rebre una breu formació. Molts d’ells eren d’origen estranger i amb el projecte volien demostrar el caràcter integrador i intercultural del barri.