Una cinquantena de famílies viuen amb neguit des de fa tres anys, quan es van assabentar que la propietat dels immobles de lloguer de renda antiga on viuen, possiblement, canviaran de mans. Es tracta de tres immobles ubicats a la cantonada dels carrers de Mont-ral i del Doctor Letamendi, que estan en venda. De moment, ningú s’hi ha interessat però asseguren que des que la propietat es vol desfer dels immobles també ha mogut fitxa per buidar-los d’inquilins. En aquest temps el manteniment ha anat a menys i la incertesa, a més.

Demanen ajuda a l’Ajuntament

Són famílies que, asseguren, en la majoria dels casos han viscut sempre en aquest lloc. En el context actual, a més, hi ha pisos que han quedat buits i han d’estar pendents de possibles ocupacions. Per això demanen a l’Ajuntament que compri el conjunt i iguali l’oferta de la propietat. 

La incertesa de no saber què serà del teu futur, on vas? (…) Nosaltres som gent treballadora.”
Joaquín Ortíz, portaveu dels veïns afectats

La propietat demana més d’un milió d’euros

El preu de compra dels habitatges estaria per sobre del milió d’euros. La rehabilitació, però, seria el més car. L’Ajuntament descarta, de moment, comprar els blocs, i el que està intentant és mitjançar amb la propietat per aconseguir que vengui els habitatges a una entitat social que garanteixi als inquilins el dret a l’habitatge.