Cartell de la manifestació antifeixista del 23 de març

Els col·lectius antifeixistes han convocat una manifestació el 23 de març a Barcelona en el marc d’una protesta mundial durant la setmana de l’ONU contra el racisme. Una convocatòria global que s’emmarca entre el 16 i el 23 de març i que vol servir de lluita contra l’auge de l’extrema dreta, dins el moviment “Un món contra el feixisme i el racisme”.

Europa serà el continent que més manifestacions aglutinarà i Barcelona també tindrà la seva, convocada per al dissabte 23 de març a les 17 h. La convocatòria, encapçalada a Catalunya pel moviment ‘Unitat Contra el Feixisme i el Racisme’, demana “moviments amplis” per combatre l’extrema dreta i a favor de la “solidaritat i la diversitat”. Més de 200 entitats, partits polítics i sindicats s’han adherit a la convocatòria. En el cas d’Espanya, la protesta se centra en mostrar especialment el rebuig pel partit polític Vox, ja que ha crescut en presència a les enquestes i mitjans arran de la seva entrada al parlament andalús.

Recorregut de la manifestació del 23 de març

A Barcelona, la manifestació està convocada per al dissabte 23 de març a les 17 h. El punt d’inici és al passeig de Gràcia, just en la confluència amb l’avinguda Diagonal, i està previst que acabi a la cruiïlla amb la Gran Via.

El seguiment a xarxes d’aquesta protesta es fa amb els hashtags #23MStopVOX i #WorldAgainstRacism tant a Twitter com Instagram. A més, el compte de Twitter d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme dona informació sobre la convocatòria.

Altres manifestacions contra el feixisme arreu del món

Fins a una quinzena de països de tot el món es manifestaran durant aquesta setmana. En total, hi haurà prop d’una cinquantena de protestes.

L’estratègia de l’esquerra per frenar l’auge de Vox

Les entitats que treballen en la lluita contra el feixisme han començat a traçar estratègies per combatre l’irrupció de Vox. El portaveu de la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme, David Karvala, ha explicat que les mostres de rebuig veïnal a les convocatòries del partit ultradretà són clau per evitar que els seus discursos es propaguin. També proposen fer activisme a les xarxes i repartir octavetes. Karvala ha apuntat que l’any 2010 van repartir 120.000 fulls informant de qui era Plataforma per Catalunya i assegura que “els vam aturar i ara estan pràcticament liquidats”. Els moviments feministes també consideren urgent aturar la ideologia de Vox.

Els cartells de la manifestació de tot el món