Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional ha aconseguit detenir dos homes de 80 i 73 anys com a presumptes autors de dos atracaments en sucursals bancàries de Barcelona. Se’ls acusa d’endur-se un botí de prop de 80.000 euros amb les seves actuacions a la ciutat. El jutge d’instrucció número 13 de Barcelona va decretar presó preventiva per als dos principals investigats.

Per poder-los identificar, ha estat clau la coordinació entre les policies catalana i espanyola i agents italians a través d’Europol. També han estat arrestades dues persones més relacionades amb l’operació: un home que va ser sorprès al costat d’un dels atracadors quan es disposaven a fer un nou assalt a Madrid, i un altre per un delicte contra la salut pública, ja que custodiava cultius de marihuana.

Marihuana

“Modus operandi” dels atracadors

Els lladres actuaven de la mateixa manera: entraven a les seus bancàries vestits amb roba reflectora i elements de disfressa, esgrimien armes de foc i lligaven les mans dels empleats per poder endur-se els diners en metàl·lic.

Un cop fet l’assalt, els atracadors fugien en transport públic.

Dos revòlvers i tres quilos de marihuana

A l’escorcoll policial fet a un domicili del Vendrell, on es trobava un dels atracadors, els investigadors van descobrir que les dependències estaven preparades per al cultiu, elaboració i emmagatzematge de droga. En els escorcolls s’han intervingut dos documents d’identitat italians, dos revòlvers, una pistola detonadora, un vehicle, dos cascos de moto, guants, grillons, brides de plàstic, diversos telèfons mòbils i tres quilos de marihuana.

Revòlver