Els regidors municipals de l’Ajuntament han reaccionat a través de les xarxes al resultat de les eleccions andaluses d’aquest diumenge. Les formacions d’esquerres contemplen amb preocupació la irrupció de Vox amb 12 diputats al Parlament andalús i la dreta apunta que “el canvi ja és aquí”.

Preocupació a l’esquerra

Entre les veus del govern municipal, Jaume Asens assegura que l’èxit de Vox requereix reorientar el pensament i l’acció perquè no es repeteixi. El president del grup municipal socialista, Jaume Collboni, fa una crida als demòcrates a sumar esforços per defensar els drets i llibertats perquè perillen.

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, creu que el resultat és el fruit de fotografies com la d’Iceta amb el PP i Ciutadans a la manifestació unionista de Barcelona, que han contribuït a “blanquejar una força política d’extremíssima dreta”. Munté, però, creu que no es moment de laments sinó de seguir endavant.


La regidora de la CUP Eulàlia Reguant afirma que Espanya se suma a tots els estats on l’auge de l’extrema dreta arriba a les institucions. Assegura que és una nit trista i que cal enfortir la lluita antifeixista.

També des de l’esquerra, l’alcaldable republicà, Ernest Maragall, allarga la mà als andalusos que se senten tristos perquè no es creuen que la ultradreta sense màscares es desferma a la seva terra.

El PP parla de canvi

El president del Grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, no fa cap al·lusió directa a Vox, però es felicita pels resultats dels populars, que encapçalen el “centre dreta” a Andalusia. Fernández Díaz afirma que el canvi ja es aquí i dona l’enhorabona a Andalusia i Espanya.

Per últim, la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, no entra a valorar els resultats però sí que fa un comentari irònic sobre les enquestes del Centre d’Investigacions Sociològiuques (CIS) que no preveien els resultats andalusos. Mejías aposta per reiniciar-lo.