judici presos politics

Els CDR han fet públic un manifest coincidint amb el segon aniversari de l’1 d’octubre en què reivindiquen el llegat del referèndum i la tasca dels CDR. A través d’una piulada a Twitter en el compte oficial dels Comitès de Defensa de la República (CDR) recorden que fa dos anys més de dos milions de catalans van votar en un referèndum que la ciutadania va defensar de la “violència desfermada de l’Estat”. El text també denuncia que la repressió policial ha anat en augment, però també insisteix que “ho tornarem a fer les vegades que calgui”.

“Fa dos anys que vam votar i que vam guanyar”

El manifest dels CDR afirma, dos anys després de l’1-o, que la ciutadania va votar en el referèndum i va dir “sí! a la independència i a una república. “Vam guanyar” repeteix. El text denuncia la repressió policial que va ferir un miler de persones amb les càrregues a les escoles i que aquesta repressió policial ha anat en augment. En aquest sentit, recorda que hi  ha  16 persones a la presó (els polítics i líders sobiranistes que es jutgen en el judici del procés, així com els set membres dels CDR acusats de terrorisme) i d’altres a l’exili, diu, “per treballar en política, per ser d’un CDR, o simplement, per cantar”. També denuncia que hi ha que hi ha “centenars d’encausats per posar urnes, per tallar carreteres o vies, o per defensar-se de l’Estat espanyol”.

“Ho tornarem a fer”

Els CDR asseguren que fa dos anys la ciutadania es va mobilitzar per un objectiu comú: “una república socialment justa” i afirma que “ho tornarem a fer”, recollint les paraules de Jordi Cuixart en el torn de l’al·legat final en el judici del procés. El manifest també fa una crida a “estar alerta” i a “no fer ni un pas enrere, sinó a fer una pas decidit endavant”, “amb totes les persones que l’Estat ha segrestat i persegueix amb mentides”.

Per acabar, reivindiquen la tasca dels CDR: “Vam néixer per defensar un referèndum, vam créixer per defensar una república. Serem qui farà tremolar l’enemic. I guanyarem, no en tingueu cap dubte”, conclou.

“155 clavells per a la llibertat”

El CDR de les Corts ha fet aquest dimarts una acció davant de l’escola Pau Romeva, que va patir les càrregues de l’1 d’octubre, que ha consistit en repartir clavells vermells per a la llibertat.