El conseller de Salut, Toni Comín, ha elevat a més de mil el nombre de ferits per les càrregues policials de l’1-O. Ho ha dit en una visita al CAP del Guinardó, un dels col·legis electorals on hi va haver aquestes càrregues. Comín ha explicat que entre els ferits ara s’hi estan sumant les persones que pateixen els efectes postraumàtics del que van viure aquella jornada, és a dir, problemes d’estrés, insomni i depressió.

Un total de 10 persones van resultar ferides durant l’actuació policial al CAP Guinardó. No hi va haver-hi cops de porra però sí moltes empentes i ciutadans que van acabar a terra. Alguns dels que hi eren expliquen que encara estan en tractament, no tant per les seqüeles físiques com per les emocionals, i que els costa oblidar els crits que van sentir aquell matí.

La paret exterior del CAP s’ha convertit en un mural on  homenatjar els ferits i recordar el que va passar durant la jornada electoral de l’1-O. Aquest espai s’ha anat omplint amb els dies de flors, de cartells i de missatges dels ciutadans que van ser-hi, i dels usuaris i veïns del centre sanitari.

L’actuació policial del CAP del Guinardó és una de les que investiga el jutjat número 7 de Barcelona. La investigació s’ha obert arran dels 130 informes mèdics que van presentar diverses persones que van resultar ferides a Barcelona en 26 col·legis electorals. El col·legi del Guinardó va ser un dels que va registrar més ferits, juntament amb l’Escola Mediterrània, amb 16 ferits, o l’Escola Ramon Llull, amb 19 persones ferides.