Mossos

Els Mossos d’Esquadra tindran més antiavalots dels habituals disponibles per actuar davant de possibles aldarulls al carrer coincidint amb el segon aniversari del referèndum de l’1 d’octubre i amb la imminent publicació de la sentència del judici del procés. La decisió implica una “maximització de la reposta operativa” dels grups Brimo i Arro, i també d’altres col·lectius d’agents del cos. La voluntat de la direcció dels Mossos és garantir la protecció dels edificis oficials, seus de partits polítics i altres punts que puguin ser objecte de manifestacions, protestes o aldarulls.

La cúpula del cos ha explicat la decisió aquest dilluns a la tarda a les organitzacions sindicals que tenen representació al Consell de la Policia. Una decisió que implica canvis d’horaris i fins i tot suspensions puntuals de llicències d’estudis o permisos personals “en funció de l’evolució dels esdeveniments”. Tota una reestructuració laboral que no ha agradat als sindicats.

El SAP-Fepol ha difós un comunicat en què lamenta que la decisió se’ls ha imposat sense cap negociació i lamenten que ja fa temps que col·lectius com les Arro arrosseguen sobrecàrregues de feina reiterades en els últims anys. Per això adverteixen que s’estan plantejant la possibilitat d’una “clavada”, davant la falta de compensació per aquest tipus d’exigències, i que fa temps que demanen al Departament d’Interior.

La reunió té lloc el mateix dia que s’ha conegut la dimissió del director dels Mossos, Andreu Joan Martínez, a poques hores del segon aniversari de l’1 d’octubre. L’escollit per succeir-lo en el càrrec és Pere Ferrer, fins ara cap de gabinet del conseller Miquel Buch, i que també ho va ser amb els anteriors consellers Joaquim Forn i Jordi Jané.