Els propietaris d’alguns comerços a tocar de la plaça d’Espanya s’han preparat davant el temor d’una nova nit de saquejos i aldarulls. Aquest divendres, alguns establiments de la zona van abaixar la persiana abans de l’hora de tancament davant dels primers incidents de la nit i aquest dissabte, alguns ja han optat per buidar l’aparador de productes. D’altres han decidit passar la nit a la botiga per vigilar que ningú no trenqui els vidres ni entri al local per robar productes.

Un exemple d’aquest últim cas és el comerç Confecciones Ros 1926, a la Creu Coberta, els responsables del qual hi passaran tota la nit. Maria Ros, que viu just a sobre del seu negoci, assegura que van escoltar sorolls forts i que quan van baixar van trobar-se el local completament malmès i saquejat. “Anaven trencant a puntades de peu els aparadors. Va ser molt dur, teníem molts nervis i molta por“, narra. Ara, després de reposar els productes a l’aparador, no volen que la situació es repeteixi, i per això hi faran guàrdia.

Un altre negoci que s’ha preparat per a aquesta nit és el del Miguel García, que regenta la Xarcuteria Muntanya. “Buidarem els aparadors com a mesura de previsió“, explica a betevé. L’objectiu és que els incívics vegin que el local és buit i no tinguin ganes d’entrar-hi. El Miguel opina que calen mesures noves per evitar saquejos com els d’aquesta matinada.

La regidora Ballarín visita els comerços afectats

Després que ho hagi fet l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, ha visitat l’eix comercial de la Creu Coberta aquesta tarda per expressar el seu suport als afectats pels saquejos de la darrera nit. “Ens sap molt greu que, després de tot el que han patit els comerciants amb la pandèmia i que ara s’hagin començat a recuperar, hagin de patir aquests actes delictius”, ha dit en declaracions a betevé.

Ballarín confia en el dispositiu policial d’aquesta nit, que es reforçarà per evitar incidents.