(ACN/redacció) El director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha informat aquest diumenge que han fet una trentena de detencions durant una nova nit d’aldarulls a Barcelona. Segons Ferrer, es tracta de detencions “qualitatives i interessants” perquè són persones que han estat arrestades als llocs dels fets per robatoris amb força i actes violents.

En una entrevista a ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio, Ferrer ha dit que gràcies a l’ús de drons i agents de paisà han pogut fer una “extracció controlada” en un restaurant saquejat del Bogatell. D’altra banda, la Guàrdia Urbana ha comunicat 13 detencions només a la zona del litoral barceloní.

Malgrat tot, els dos cossos policials han destacat que ha estat una nit amb menys incidents que l’anterior.

Una quarantena d’assistències mèdiques

Pel que fa a les intervencions realitzades pels serveis mèdics, s’han realitzat 39 assistències. D’aquestes, 16 han requerit trasllat diferents centres de salut.

Una botellada a la platja és “més gestionable”

Pere Ferrer ha valorat positivament el dispositiu conjunt de Mossos i Guàrdia Urbana, que va permetre evitar que es repetissin els disturbis a la zona de la Fira de Barcelona. Tot i que ha dit que no veu amb bons ulls que els macrobotellots es desplacin a la platja, sí que ha admès que la zona “és més gestionable des del punt de vista de l’ordre públic“. “A Maria Cristina estàs encaixonat, i no és un espai de treball fàcil per donar una resposta. Per això es va blindar”, ha afirmat.

El director dels Mossos ha assegurat que aquesta matinada una “enorme part de la gent estava de manera ordenada a la platja en petites rotllanes”. Cap a quarts de quatre, ha arribat un grup “petit” d’entre 20 o 30 persones amb capacitat d’arrossegar altres persones que ha començat a cometre delictes. “Són delinqüents“, ha dit Ferrer, preguntat per aquests grups.

L’acció policial “ha de ser ponderada”

Ferrer ha afirmat que els macrobotellots en si no són un problema d’ordre públic, sinó d’incompliment de les ordenances, i que actuar o no depèn de les circumstàncies. Pel director dels Mossos, el problema arriba quan les festes “es van degenerant i hi ha comportaments que sí que són delictius”, com les destrosses o els saquejos. La prioritat de la policia, ha dit, és evitar precisament aquests fets penals.

En aquest context, l’acció policial “ha de ser ponderada” per evitar una escalada dels disturbis.