Llar Infants

(ACN) La sisena onada de la covid té una forta incidència en infants i, en conseqüència, a les llars d’infants. Des de l’Associació Catalana de Llars d’Infants, que agrupa 130 centres privats, calculen que un 20 % de les educadores estan confinades per covid. En el cas dels nens i nenes, el nombre de confinaments afecta entre un 10 i un 15 % dels alumnes. Segons ha explicat Marta Camí, membre de la junta de l’associació, la majoria de confinaments dels infants no han estat per contagis al centre. Explica que bona part dels confinaments són degut que els progenitors són positius i els menors, en no estar vacunats, han de fer quarantena. “Estem trampejant, com tots”, diu sobre la situació actual. Afegeix que el fet de tenir majoritàriament més personal del mínim legal els està permetent cobrir les baixes.

Inici complicat del segon trimestre

Camí reconeix que l’inici del segon trimestre ha comportat molta feina de gestió relacionada amb la covid. En aquest sentit, assegura que els referents covid de les llars estan “desbordats”. Tot i això, valora que els circuits estan funcionant i que quan es detecta un cas s’activen els protocols per tal d’oferir les proves d’antígens als grups. “Tothom està treballant al màxim”, afirma.

La majoria de centres, oberts

Aquesta onada està provocant la simultaneïtat de baixes laborals als centres escolars. Camí explica que malgrat això, per ara, poden mantenir el servei ja que la gran majoria de les llars tenen més personal del necessari. Així, assegura que pràcticament totes estan cobrint aquestes incapacitats temporals amb personal propi.

La membre de la junta de l’Associació confia que s’arribi aviat al pic d’aquesta sisena onada de la pandèmia i poder mantenir aquesta gestió de les baixes. Reconeix, però, que si la incidència supera aquest 20 % actual, serà més difícil.