escola la salle bonanova

La Salle Bonanova és l’escola de Barcelona i també de Catalunya amb més alumnes confinats. En total hi ha 1.028 estudiants aïllats, segons l’últim balanç del Departament d’Educació. Això representa gairebé la meitat del total d’alumnes que té aquest centre educatiu, entre els cursos de P3 i segon de batxillerat (més de 2.000). La xifra de quarantenats a La Salle Bonanova, ubicada al barri de Sant Gervasi – la Bonanova, s’ha disparat els darrers dies, passant del poc més del centenar aquest dimecres a superar el miler aquest divendres.

La gran quantitat de persones aïllades, tant de l’alumnat com del professorat, fa complicada la gestió del personal aquests dies al centre. Així ho va explicar Joan Such, membre de l’equip directiu i cap d’estudis d’ESO de La Salle Bonanova, en una entrevista al programa ‘bàsics’ aquest dimecres. Durant els primers dies del trimestre, quan hi havia desenes d’alumnes confinats, Such explica que els professors de l’escola suplien les absències dels seus companys durant les hores que tenien destinades per a treball personal. Recentment, però, la situació s’ha complicat amb el fort increment d’aïllaments.

81 alumnes positius en 10 dies

L’Escola Bona Nova acumula 175 positius entre alumnes i 28 entre el personal professional. Ara bé, gairebé la majoria dels casos de covid en estudiants s’han detectat en els darrers 10 dies: 81 en la darrera setmana i mitja.

Cal recordar que, d’acord amb el protocol actual d’Educació, un alumne s’ha de confinar a casa si dona positiu o és contacte estret si no està vacunat. Tanmateix, es confina tota una classe sencera si hi ha cinc o més casos de covid en aquell grup.

Els Jesuïtes del Clot, la segona escola amb més confinats

Tal com ha informat Educació en un comunicat, l’Escola Pia de Mataró és el segon centre educatiu de Catalunya amb més alumnes aïllats: 263. El segueix els Jesuïtes del Clot de Barcelona en tercera posició i, per tant, és la segona escola de Barcelona amb més confinats: 255. L’Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona (164), l’Escola Pau Casals de Gràcia (163), l’Institut Escola del Treball (163) i el Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi (134) són els següents centres educatius que encapçalen també la llista.

En global, la Generalitat de Catalunya ha declarat aquest divendres 11.747 positius més acumulats a les escoles i instituts, amb 59.317 persones en quarantena.