Pablo Hasél crema foto rei Joan Carles

El raper Pablo Hasél ingressarà a la presó per complir dues sentències de l’Audiència Nacional que sumen una condemna de dos anys i nou mesos de presó. La darrera sentència condemna el músic a nou mesos i un dia de presó per enaltiment del terrorisme amb l’agreujant de reincidència, i per injúries i calúmnies a la corona i a les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Aquesta condemna se’n hi suma una altra, del 2014, de dos anys de presó també per enaltiment del terrorisme per la lletra d’algunes de les seves cançons.

El raper ha estat detingut aquest dimarts al matí a la Universitat de Lleida, en un dispositiu policial dels Mossos i ja s’han organitzat diverses manifestacions i mobilitzacions arreu de Catalunya contra el seu empresonament.

Què diuen els tuits del raper?

Segons la sentència, Hasél ha inclós al seu perfil de Twitter comentaris que inciten a la violència, “d’enaltiment del terrorisme” i que són “vexatoris contra la monarquia i altres institucions espanyoles“. El mateix raper reproduïa aquests tuits fa només unes hores, en un fil a Twitter davant la seva detenció imminent. Assegura que l’empresonen “literalment per explicar la realitat”.

Alguns dels tuits que Hasél no inclou en aquest recopilatori també fan referència als GRAPO, ETA o Terra Lliure. Segons la sentència de l’Audiència Nacional, tant els tuits com les lletres de les cançons “alaben les accions i els membres” d’aquests grups, a més de “justificar la seva existència”.

“Les calúmnies” a la monarquia espanyola

El raper també ha estat condemnat per les lletres d’algunes de les seves cançons que critiquen obertament la monarquia espanyola. Hasél acusa el rei emèrit Juan Carles I de “saquejar” l’estat espanyol.

Tot i la sentència, el músic no només no s’ha fet enrere dels seus posicionaments ideològics, sinó que fa només uns dies publicava una nova cançó dirigida al rei Felip IV. El qualifica de “tirà” i també critica el “mal anomenat govern progressista” per intentar aturar les mobilitzacions que es van convocar a favor seu.