“La sisena onada és molt probable que arribi”. Així ho ha advertit aquest dimarts el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què també ha advertit que “molt probablement hi haurà contagis” derivats de les festes majors d’aquest estiu. Argimon ha reconegut que en aquestes celebracions populars s’han vist imatges que no li han agradat: “Gent poc vacunada, poca mascareta i gens de distància”.

El conseller ha apel·lat a la “responsabilitat de tothom”, després que el toc de queda hagi caigut en la majoria de municipis. Així mateix, davant la “no descartable” sisena onada, el responsable de Salut ha assegurat que “aquest és un bon moment per vacunar-se” perquè “com més protegits estiguem, més es podrà controlar”. De fet, ha definit la vacuna com “la millor arma” del govern per evitar un altre repunt dels contagis.

En aquest sentit, Argimon s’ha fixat com a objectiu arribar al 100 % de la població catalana major de 12 anys vacunada amb una dosi abans del 13 de setembre, quan començarà el curs escolar. El conseller ha admès que no esperaven que, a l’estiu, el ritme de vacunació baixés a unes 300.000 dosis setmanals, però ha assegurat que “les vacunes no es perden perquè estan congelades”. El Departament de Salut, de fet, està preparat per poder arribar a administrar fins a 600.000 dosis setmanals, si fes falta.