El Chao i la seva mare van viatjar aquest mes de gener a la Xina per celebrar amb la família l’any nou xinès. Van estar dues setmanes allà, just quan es va fer pública l’epidèmia del coronavirus, per això quan van tornar a Barcelona, on viuen des de fa 10 anys, van decidir passar una quarantena voluntària a casa seva de forma preventiva. Volen descartar que pateixen la malaltia. “Hem decidit fer-la perquè creiem que serà bo per als nostres amics i familiars. És una precaució”, ha explicat en un vídeo que ha gravat explicant la seva situació actual.

El Chao, que és enginyer, ha demanat treballar aquestes dues setmanes des de casa, mentre que la seva mare ha decidit tancar durant 15 dies el seu negoci. En arribar van enviar missatges a amics i familiars per avisar-los de la seva decisió. I aquests els han preparat molt de menjar perquè puguin passar aquestes dues setmanes aïllats, sense ni haver de sortir a comprar, un gest que el Chao i la seva mare han agraït públicament.

Durant aquests 14 dies que ha de durar la quarantena, segons les autoritats sanitàries, no podran fer les seves activitats diàries. Mentrestant passen les hores mirant pel·lícules o sèries de televisió. “Sobretot mengem molt, ja que no tenim gaires coses a fer”, ha confessat el Chao enmig d’una rialla pilleta.

Però no en són els únics. Joana Yeye, presidenta de l’Associació Multicultural Amanecer, afirma que a Barcelona hi ha més d’un centenar de persones que estan fent aquest tipus de quarantena. Volen evitar que el virus es propagui. “La gent quan arriba aquí ja es tanca automàticament. No ho fan tant per ells, com per no contagiar a ningú”. És un sentiment de responsabilitat envers la societat. Fins i tot se senten orgullosos de poder-ho fer i que no se’ls pugui acusar de la propagació de la malaltia a l’estat espanyol. “La gent no vol córrer cap risc. Vivim aquí, volem que aquest lloc estigui bé”.