Torres ha estat elegit nou rector de la UPC amb 1.854 vots, que representen el 50,23 % del total

. Per contra, Fossas ha obtingut el 49,77 % dels vots, és a dir, 1.836 vots.

En la jornada electoral celebrada aquest dimecres han estat convocats a les urnes 32.727 membres de la comunitat universitària, i la participació ha estat del 12,47 %. Finalment, s’ha emès un total de 4.083 vots, 300 dels quals han estat en blanc i 93, nuls.

Torres és catedràtic i enginyer de telecomunicació i s’ha presentat a les eleccions sota el lema “La universitat que escolta“. Aposta per donar un “impuls a l’excel·lència de la recerca“, en la qual la tecnologia ha de tenir un paper molt important. A més, el nou rector de la UPC creu en una “diversitat de la docència” i que la universitat ha de tenir una “estructura més federal“. D’altra banda, segons la visió de Torres, l’alumnat ha de tenir un paper actiu en el dia a dia de la universitat, “establint i compartint els objectius de la UPC.”

Les votacions van tenir lloc aquest dimecres, però l’escrutini no ha finalitzat fins a aquest dijous a la tarda. No obstant això, la proclamació definitiva de Torres com a nou rector de la UPC per als propers quatre anys haurà d’esperar i tindrà lloc el proper 21 de novembre, un cop finalitzat el període de reclamacions.