Carrer de Bonavista, Gràcia

Nova agressió homòfoba a Barcelona, aquesta vegada a una parella de nois al districte de Gràcia. Una de les víctimes ha explicat a betevé que acabaven de sortir de casa per anar a l’aeroport quan un grup de cinc joves els van demanar una cigarreta i, de sobte, els van començar a colpejar sense motiu i a insultar al crit de “maricons”.

A un d’ells li van propinar un cop de puny al llavi que li va provocar una ferida, i a l’altre li van llançar les ulleres al terra i el van colpejar al cap. Tots dos es van intentar defensar i, en un moment donat, un dels agressors va agafar una llamborda del terra per llançar-los-la. Va ser aleshores quan la parella va escapar corrent, va pujar a un taxi i va anar fins a l’aeroport.

El cas l’ha donat a conèixer un amic de la parella a través d’un tuit en què denunciava els fets, que van passar dissabte a les 6 h al carrer de Bonavista, a la Vila de Gràcia. De fet, els dos agredits fa cinc anys que viuen a Gràcia i asseguren que mai s’havien trobat amb una situació similar: “Molt violenta, i el fet que et passi al teu barri et genera sensació d’inseguretat”, ha afirmat un dels nois.

Denunciaran l’agressió homòfoba als Mossos

La parella va agafar l’avió tal com havia previst i quan va arribar a la seva destinació va anar al metge, on els van fer un informe de lesions que, un cop tornin a Catalunya, portaran als Mossos d’Esquadra per interposar una denúncia. L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) s’ha fet ressò del cas i l’entitat alerta que amb aquesta agressió “es tornen a repetir el patró i la impunitat”. A més, ha lamentat que a Catalunya ja van 23 incidències d’aquest tipus a Catalunya.

El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha assegurat a betevé que les agressions homòfobes s’han disparat en els últims mesos i que és una “situació insuportable”. De fet, fa només dues setmanes es va produir una agressió amb gas pebre al metro del Clot, una acció que va provocar un enorme rebuig veïnal.

L’Ajuntament defensa portar aquests casos als tribunals

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, s’ha pronunciat sobre aquest cas i ha afirmat que es tracta d’un patró que es repeteix contra el col·lectiu LGTBI, sobretot en un context d’oci nocturn. Serra ha fet una crida a no normalitzar aquestes agressions malgrat que no acabin en lesions molts greus: “Són insults, amenaces, intimidació,… i no ho podem normalitzar”, ha advertit.

En aquest sentit, el regidor ha defensat que cal identificar els agressors i portar-los als tribunals perquè “és la manera principal d’evitar que això es repeteixi”. Sobre l’increment d’agressions homòfobes que apunta l’OCH, Serra ha afirmat que hi ha un “lleuger” augment d’entre el 4 i 5 % però des de l’Ajuntament ho atribueixen a una major visibilització de les agressions i no a que hi hagi més casos.