Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones durant el desallotjament d’un edifici ocupat al Poble-sec, al carrer d’en Fontrodona número 11. Els detinguts són tres dels ocupants dels pisos i una persona del col·lectiu d’activistes del barri que els donaven suport a peu de carrer. Tots quatre estan acusats d’atemptat contra l’autoritat dels agents de la policia, quan aquests intentaven mediar entre els desallotjats i els treballadors de l’empresa privada de desallotjaments.

Els homes que s’han personat per efectuar el desallotjament pertanyen al’empresa Desokupa i, segons alguns testimonis, hi han acudit a petició de la propietat de l’immoble. Un grup d’uns deu joves marroquins que havien ocupat tres dels pisos asseguren que l’empresa els ha ofert fins a 2.000 euros per abandonar l’immoble i que, com que s’hi han negat, han esbotzat les portes amb violència i han agredit almenys un dels nois. Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), però, no s’ha registrat cap ferit.

Fins a l’edifici del Poble Sec s’hi han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, que han intentat mediar entre les dues parts i hi han intervingut en diverses ocasions. En una d’elles han carregat contra el grup d’unes 50 persones que s’havien aplegat a l’exterior de l’edifici per donar suport als desallotjats. També han protegit l’entrada del bloc amb furgonetes i agents en el moment en què han sortit els treballadors de l’empresa especialitzada en desallotjaments. Des del migdia i fins passades les set de la tarda s’ha mantingut un cordó de seguretat per protegir l’entrada de l’edifici i separar-ne el grup que s’ha concentrat al carrer.

Un edifici d’apartaments de disseny amb inquilins

L’immoble està ubicat al número 11 del carrer d’en Fontrodona i és propietat d’un grup promotor que l’està rehabilitant per fer-hi apartaments de disseny. Segons l’empresa que comercialitza els pisos, Vivendex, un grup de persones han ocupat l’edifici aquest dimarts al matí, on també viuen famílies amb renda antiga. Els ocupants dels pisos, però, asseguren que hi vivien des de feia una setmana i que el desallotjament s’ha fet de manera il·legal i sense cap procediment judicial obert. Per la seva banda, el Sindicat de Barri del Poble Sec ha defensat que els ocupants del bloc de pisos eren menors amb necessitats d’habitatge.

La CUP Capgirem Barcelona s’ha fet ressò de la notícia i ha acusat l’empresa Desokupa d’actuar com una “màfia paramilitar”.

Concentració davant de la comissaria de Les Corts

Una vintena de persones s’ha concentrat davant de la comissaria de Les Corts aquest dimarts al vespre per protestar contra les quatre detencions que han efectuat els Mossos d’Esquadra i demanar-ne l’alliberament.