El centre Irídia demana investigar el desallotjament d’aquest dilluns al Poble-sec, en què hi va haver presència dels Mossos d’Esquadra i de membres de l’empresa Desokupa. El codirector d’aquest centre, Andrés García Berrio, ha explicat en una entrevista al ‘bàsics‘ que “la conselleria d’Interior ha de revisar aquesta actuació, com ho fa amb d’altres”, i hi ha afegit que “estem recollint informació per poder prendre les accions que considerem adients”.


En aquest sentit, García Berrio ha dubtat de la legalitat de l’actuació de Desokupa, criticada també pels veïns, pel fet que aquestes empreses “es presenten com a mediadores”. El codirector d’Irídia detalla que “quan algú t’ofereix diners per fer-te marxar de bones maneres o fer-te fora de males maneres si no els acceptes, mai és una mediació”. És un cas de “possible ‘mobbing'” com el fet que Desokupa i altres empreses “es dediquen a controlar els accessos d’un edifici”.

Connivència amb els Mossos?

Irídia dubta del paper que van desenvolupar aquest dilluns els Mossos d’Esquadra en el desallotjament del número 11 del carrer de Fontrodona. Si bé els Mossos apunten que van fer un paper de mediació, hi ha vídeos que corroborarien que van participar, juntament amb Desokupa, del desallotjament.

En aquest sentit, Andrés García Berrio ha destacat que “s’haurà d’investigar aquesta inacció o col·laboració dels Mossos” per poder “exigir explicacions al govern” per aquests fets.