La Mediateca del Raval compleix 10 anys. Es tracta d’un projecte basat en la creació col·lectiva i participativa de la memòria del Raval. I ho fa a través de la memòria viva dels veïns del barri, que expliquen en primera persona els seus records o bé a través de fotografies i altres materials que també aporten els mateixos veïns. La Mediateca del Raval és un espai digital en línia, viu i obert a la participació. Vol ser a més un fons de material i cultura viva d’un barri en canvi constant.

La Mediateca, memòria veïnal

Documentals en què els protagonistes són veïns del Raval que expliquen de primera mà els records i vivències que tenen del barri, o fotografies antigues d’indrets ja desapareguts o molt canviats. Aquests són alguns dels tresors que formen part de l’arxiu de la Mediateca.

El projecte, tal com explica Joel Calvet, que en forma part, recull “petites històries” dels veïns i no “les grans històries que surten als llibres” per explicar “com ha canviat el barri, com viuen aquests canvis els veïns”.

Projecte viu i participatiu

La Mediateca és un projecte obert en què tothom pot participar aportant fotografies i material audiovisual o bé explicant les seves vivències. Però també, tal com apunta Calvet, “s’hi poden adquirir competències bàsiques digitals. Als participants els ensenyem i els eduquem una miqueta a utilitzar les noves tecnologies per poder obrir aquestes informacions d’una manera fàcil a través d’internet”.

Espai digital en línia

La Mediateca del Raval és un espai digital en línia, viu i obert a la participació. Per això qui estigui interessat tant a consultar el material que tenen com a participar-hi ho pot fer a través del web del projecte, Mediateca.ravalnet.org.