Dos agents dels Mossos d'Esquadra davant del núm.596 del c.Consell de Cent en l'operatiu policial del 15 de gener de 2019

Han passat a disposició judicial cinc dels detinguts dimarts en el marc d’una operació antiterrorista, duta a terme a Barcelona i també a Igualada. De fet, aquest dimarts a última hora del vespre els Mossos d’Esquadra van detenir una persona més, i eleva a 18 el nombre de detencions —13 a la capital catalana i 5 a la de l’Anoia.

La previsió és ara que els cinc detinguts arribin a l’Audiència Nacional, acusats de terrorisme i segons la policia formarien un comando gihadista en un estat avançat de radicalització amb intenció d’atemptar.

Els altres 13 en llibertat amb càrrecs

La resta dels detinguts, 13, estan acusats de formar part d’una organització criminal dedicada a la delinqüència comuna, tot i que els Mossos han acordat la seva posada en llibertat, amb càrrecs, en espera de què dicti el jutjat de Barcelona que instrueix el cas. Recordem que a aquestes 13 persones se’ls atribueixen prop de 400 delictes, sobretot furts i robatoris a Barcelona.