Forcadell al Suprem

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, fa notar en el seu escrit de defensa pel judici de l’1 d’octubre el tracte de diferència que ha rebut respecte a la resta d’integrants de la Mesa del Parlament, que seran jutjats pel TSJC per un delicte de desobediència i, ella, per rebel·lió al Tribunal Suprem. Forcadell assegura que se sent criminalitzada per aquest tracte diferenciat i ho atribueix al fet que va ser la presidenta de l’ANC.

La defensa de Forcadell també es basa en el fet que l’expresidenta de la cambra únicament es va limitar a fer possibles els debats que plantejaven els grups parlamentaris, ja que ni la presidència ni la Mesa poden interferir en aquesta qüestió. L’expresidenta del Parlament també nega haver participat en reunions sobre la celebració del referèndum i haver animat cap participació en cap mobilització violenta o no violenta.

Forcadell demana poder declarar en català al judici i que aquest tingui lloc a Barcelona. També que se la deixi en llibertat provisional mentre se celebra. Entre els testimonis que demana la defensa de l’expresidenta del Parlament hi ha l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la secretària d’ERC, Maria Rovira, que ho haurien de fer per videoconferència perquè es troben a l’exili. El seu escrit se suma als de la resta de líders independentistes acusats.